En verden af inspiration – de vigtigste content marketingkonferencer i 2016

23. marts 2016

Af Jeppe Houman Nyrup om Content Marketing

Inspiration og kreative input er højoktanbrændstof på motoren for de fleste i marketingverdenen. Der skal lidt lærdom i tanken med jævne mellemrum for at komme frem i verden uden at køre tør.

Der findes en skov af gå-hjem-møder og éndagsseminarer – vi står selv bag et af dem, som du kan læse om her – men sigter du mod noget lidt større og forkromet, er udvalget herhjemme desværre temmelig begrænset. Derfor har vi kigget lidt ud i den store verden og samlet de vigtigste konferencer på kloden, hvis du arbejder med content marketing eller inbound marketing.


 

Clever Content, København – 5-6. april

Vi starter dog herhjemme, hvor Clever Content i starten af april løber af stablen i København. Konferencen er Skandinaviens største content marketing-konference, og i år er selve konferencen udvidet til at strække sig over 2 dage imod 1 dag + en masterclass i fjor.

Arrangørerne har igen i år formået at tiltrække nogle af de større verdensnavne i branchen, der over 16 vidt forskellige indlæg vil komme ud i alle kreative hjørner af strategi, taktik, distribution og måling underbygget af en stribe både danske og udenlandske B2B og B2C cases.

Læs mere og book billetter her (P.S. Der er kort tid tilbage)


 

Social Media Marketing World, San Diego – 17-19. april

SoMe er svært at komme udenom, når man snakker content marketing. I og med at vi arbejder med relevant og engagerende indhold, er de sociale medier en mere end oplagt distributionskanal. Det er også grunden til, at toppen af poppen i content marketing verdenen hvert år deltager i en af de mest populære SoMe konferencer i verden.

På talerlisten nævner jeg i flæng for 2016:Social Media Marketing World Konference

Guy Kawasaki, Jay Baer, Ann Handley, Chris Brogan, Mark Schafer, Michael Steltzner, Marcus Sheridan og selvfølgelig Joe Pulizzi. I alt mere end 100 eksperter, som dækker alt fra SoMe-strategi og -taktikker til produktion af indhold og eksekvering. Arrangørerne forventer mere end 3.000 deltagere fra hele verden.

 Og nå ja – så holder de da lige networkingfesten på åbningsaftenen på USS Midway – vi snakker et vaskeægte hangarskib. Så får man da også lige prøvet det!

Mere info og billetter her. 


 

Adobe Summit EMEA, London – 11-12. maj

Adobe er meget andet end Photoshop og InDesign. De står rent faktisk også bag et temmelig kraftfuldt (om end temmelig omkostningstungt) sæt marketingværktøjer, designet til at arbejde med marketing automation. Af samme grund har de banket en konference sammen, hvor de dels præsenterer de nyeste produktfeatures og visioner for Adobe Marketing Cloud og dels har en række sessions om at bringe content i spil.

Konferencen er nok primært for Adobe Marketing Cloud-brugere eller -interesserede, men er du lige i nærheden af London de dage, så ser der ud til at være nogle interessante keynote speakers på programmet.

Mere info og billetter her.

 


 

Content Marketing Conference, Las Vegas – 17-19. maj

Content Marketing Conference er et temmelig ubeskrevet blad, og 2016 bliver da også kun den anden udgave af konferencen. Den udmærker sig til gengæld ved udelukkende at fokusere på content marketing – ikke så mange dikkedarer. De lover dig at komme hjem fra Syndens By med kufferten pakket med taktikker, tips, tricks og hacks til at få det absolut maksimale ud af din content marketing indsats.

Mere info og billetter her.


 

EMAC2016, Oslo – 24-27. maj

EMAC – European Marketing Academy – afholder i år deres årlige konference i Oslo. I udgangspunktet er konferencen egentlig ikke fokuseret omkring content marketing, men i år er overskriften ’Marketing in the age of data’, hvilket efter min mening gør den interessant i en content marketing kontekst.

Evnen og muligheden for at analysere effekten af sit arbejde er helt essentielt, hvis man skal have succes med content marketing. Det er ikke nok at lave gode, relevante artikler og dele dem med omverdenen, hvis man ikke kan måle effekten og fokusere på det, der virker, frem for at spilde ressourcer på indhold, som ikke har effekt.

EMAC2016 fokuserer netop på de nyeste værktøjer, metoder og teknikker, men også de etiske aspekter af at indsamle data om både indhold og potentielle kunder.

Mere info og billetter her. 


 

The Content Marketing Academy 2016, Edinburgh – 2-3. juni

Den gode Mark Schaefer er hentet ind som hovednavn på Skotlands eneste Content marketing Chris Marr - stifter af The Content Marketing Academykonference. Chris Marr, der står bag konferencen, har blandt andet den vision for Content Marketing Academy, at det skal være en platform til at vise virksomhedsejere og beslutningstagere, hvad content marketing kan gøre for en forrentning.

Så hvis du har problemer med at få direktionen i din virksomhed til at købe ind på idéen om content marketing som en motor for leadgenering og vækst, så skulle du måske tage et smut med til historiske og smukke Edinburgh i juni. 

Mere info og billetter her.


 

Content Marketing World, Cleveland, Ohio – 6-9. september

En af de største, hvis ikke DEN største, content marketing konference i verden. Den er arrangeret af Joe Pulizzi, der er stifter af Content Marketing Institute, som har været i det her game vel længere end nogen anden.Joe Pulizzi - stifter af Content Marketing Institute og Content Marketing World

I virkeligheden er det overflødigt at trække navne frem, som du kan opleve og lade dig inspirere af på denne konference, for de er der alle sammen. Hvis ikke på scenen så på gangene, hvor du har mulighed for at gribe fat i ærmet på nogle af de væsentligste thought leaders og få en snak med dem.

I 2015 var der godt 3.500 deltagere til Content Marketing World, men de forventer betydeligt flere i år. Konferencen har nemlig de sidste par år ligget på nøjagtigt samme tidspunkt som en af de andre store konferencer, Inbound, så mange interesserede har været nødt til at vælge mellem de to. I år har Inbound valgt at rykke deres konference til november, hvilket selvfølgelig åbner op for at kunne deltage på begge.

Mere info og billetter her.


 

Inbound16, Boston, 8-11. november

Inbound overskygger alle andre konferencer i marketingverdenen, når det kommer til størrelse og omfang. Den er arrangeret af (vi tør efterhånden godt kalde dem vores venner) HubSpot, og omkring 15.000 deltagere ventes til konferencen i år.

Der bliver virkelig gået i både dybden og bredden med inbound marketing, hvor du ved både keynotes, mindre break-out sessions og paneldiskussioner kan styrke din inbound strategi og dit arbejde i hverdagen.

HubSpot har med lanceringen af deres gratis CRM, som er koblet tæt sammen med deres marketing automation platform, for alvor bevæget sig ind i krydsfeltet mellem salg og marketing. Det illustreres blandt andet ved, at de i år har tilføjet et spor på konferencen, som fokuserer på salg.

Det kan ikke benægtes, at konferencen er temmelig farvet af, at HubSpot står bag. Men selvom de ikke holder sig tilbage med at fortælle om deres egne produkter, så ligger det dybt i virksomhedens kultur at dele ud af viden og virkelig lære folk at blive bedre marketingfolk. Vi glæder os selv meget til oplevelsen, for HubSpot er kendt for virkelig at give den gas til Inbound, så vi har store forventninger til det faglige udbytte, som vi til den tid selvfølgelig vil dele her på bloggen.

Mere info og billetter her.


 

På falderebet…

Det var en stribe af de konferencer for content marketing interesserede, jeg synes er værd at kigge nærmere på. Jeg kommer selv til at deltage på et par stykker af dem.

Skulle der være nogen, jeg har overset – eller som du mener mangler på listen – så giv endelig et pip i en kommentar herunder, så vi sammen får lavet den ultimative liste over interessante content marketing events.