HubSpot Video – nu bliver video for alvor interessant i inbound!

5. september 2018

Skærmbillede 2018-09-05 kl. 15.13.54

Af Jeppe Houman Nyrup om HubSpot

Videoformatet er i årevis blevet spået et nært forestående gennembrud, uden det sådan for alvor har taget fart i virksomhedskommunikationen. Bevares, mange virksomheder har oprustet på videofronten, men i langt de fleste tilfælde kommer formatet i spil, når man vil gøre lidt ekstra ud af et budskab.

Jeg har for mit eget vedkommende tidligere spået, at gennembruddet ville komme, når Google begynder at bruge stemmegenkendelsesteknik til at indeksere videoer på Youtube. Det er stadig begrænset i den forstand, at Googles robotter kun stikker snablen i uploadede undertekst-filer.

I forhold til at arbejde med inbound marketing har video også hidtil haft sine begrænsninger. Vi vil jo rigtig gerne skabe indhold, hvor vi kan følge brugernes adfærd og putte det ind i den rette sammenhæng for den enkelte.

Vi har indtil nu haft to valgmuligheder: Enten nøjes med videoplatforme som Youtube eller Vimeo, som er stort set gratis at benytte, eller betale en relativ høj månedspris for en platform som Wistia, Vidyard eller TwentyThree, som har nogle ret detaljerede insights i den enkelte brugers adfærd og tilmed kan integreres med marketing automation platforme som HubSpot, Marketo m.fl.

Ved at integrere videoplatformen med sin marketing automation platform kan man gøre nogle temmelig avancerede ting som for eksempel at starte et workflow med en serie af relevante e-mails, hvis en person ser mere end 75% af en video, eller få en notifikation om at følge op før et planlagt kundemøde, hvis modtageren ikke har set en introduktionsvideo med forberedelse til mødet.

HubSpot – nu med video-hosting

Men i dag har HubSpot sendt HubSpot Video på banen, som i store træk er video-hosting integreret i HubSpot. Udover ren hosting giver HubSpot Video også mulighed for at lægge call-to-actions og formularer ind i videoen, ligesom det bliver muligt at starte workflows baseret på, hvad den enkelte bruger har set af videoen.

Det åbner for rigtig mange muligheder, som indtil nu har været uden for rækkevidde for en del HubSpot brugere. Video er med ét blevet meget mere interessant at tænke ind i sine inbound-aktiviteter.

hubspot-video-marketingDette træk fra HubSpot gør ikke de andre videoplatforme, som kan integreres med Marketing Automation systemerne irrelevante. De har stadig deres berettigelse, hvis du vil lave mere avancerede ting.

Det kan være at sætte call-to-actions ind bestemte steder i videoen, hvor HubSpot pt. kun tillader det i starten eller slutningen, avanceret analytics fra alle kanaler inkl. SoMe eller et fuldstændigt skræddersyet visuelt udtryk på afspilleren. 

Jeg vil dog anslå, at 80-85% af de virksomheder, som vil arbejde med video, vil kunne klare sig fint og få stor værdi ud af de funktioner, der ligger i HubSpot Video.

Video til salgsafdelingen

Inden for de sidste par år har disciplinen Sales Enablement så småt gjort sit indtog. Det drejer sig i al sin enkelthed om en støttefunktion for salgsafdelingen, der skal gøre sælgernes arbejde mere effektivt – både i form af forbrugt tid og ved at give sælgerne værktøjer og indhold, som kan klæde dem og de potentielle kunder bedre på. Her har HubSpot også tænkt video ind.

hubspot-video-salgHubSpot Video er nemlig ikke bare et nyt, lækkert marketingværktøj. I HubSpots CRM er det nu muligt at optage en video med både webcam og skærmoptagelse og lægge den direkte ind i en e-mail til en bestemt person.

Ikke noget med at skulle optage, gemme video og vedhæfte den til en mail – det hele foregår direkte i mailen. Nemmere kan det næsten ikke blive. Og ikke nok med det – sælgeren kan få notifikationer om, hvornår modtageren ser videoen.

Det kommer til at sætte helt nye standarder for sælgernes arbejde og effektivitet, og de salgsafdelinger, som tager de nye muligheder til sig først, vil jeg mene, får en stor fordel. Det er på vores breddegrader en ny og interessant måde at kommunikere med kommende kunder på. Jeg vil gå så langt som at kalde det fremtidens salgsdialog.

Du kan læse mere om HubSpot Video her.

Download din guide til succes med HubSpot