Ian Stanley: "Indhold skal opbygge tillid, ikke bare konvertere leads”

9. november 2016

Af Jeppe Houman Nyrup om Leadgenerering

Hvor er inbound marketing på vej hen?

Det spørgsmål har vi stillet Ian Stanley, som er HubSpots Marketing Director for EMEA-området, og ifølge ham bliver det indholdets kvalitet, der kommer til at skille fårene fra bukkene inden for inbound i de kommende år.

”I takt med at flere og flere virksomheder begynder at praktisere inbound marketing, skal man virkelig gøre noget for at differentiere sig. Vi har set, at virksomheder kaster sig ud i content-kapløbet, men glemmer at tænke på kvaliteten.

For os handler det ikke bare om, at vi have folk til at konvertere ved at udfylde formularer, vi vil have dem til at blive bedre kvalificeret. De skal downloade indhold, der er virkelig relevant og indeholder reel værdi, så de bliver trukket til næste fase i tragten.

Så jeg tror, der vil blive lagt mere vægt på at levere reel værdi igennem indhold, så man differentierer sit indhold i forhold til konkurrenternes. I sidste ende handler det om at opbygge tillid. Det har salgsfolk forsøgt i årevis, og nu vil marketingfolk også fokusere på at opbygge tillid gennem kvalitetsindhold,” siger Ian Stanley. 

Se hele interviewet i videoen, eller læs videre nedenfor.

Blogging er ikke døden nær

I forhold til fremtidens formater har Ian Stanley også et bud på, hvor tingene bevæger sig hen. Både video og lyd kommer til at spille en stadigt større rolle, vurderer han, men betyder det så enden på blog-formatet? 

”Nej, for keywords og relevans vil stadig være vigtigt, når folk leder efter svar, så blogging vil være her i lang tid endnu – i øvrigt ligesom e-mail. Måden at konsumere indholdet på vil måske ændre sig lidt. Jeg kunne godt ønske, at for eksempel Google udviklede en mulighed for, at man kunne få læst blogposts højt, så man også kunne konsumere det, når man ikke lige har mulighed for at læse på en skærm.”

Online værktøjer vinder frem

Selvom video og lyd bliver stadigt vigtigere og også kan bruges i forbindelse med leadgenerering, så mener Ian Stanley, at e-bogen stadig vil have stor relevans i forhold at skabe konverteringer. 

”Desuden ser vi en del virksomheder udvikle online værktøjer og beregnere. I inbound marketing hjælper man sin målgruppe med at løse problemer, så at udvikle værktøjer, der kan hjælpe med det, er oplagt. Og det er ikke kun for teknologivirksomheder og B2B-virksomheder, vi ser det også i forhold til eksempelvis bank- og forsikringsbranchen,” siger Ian Stanley.

27 tips til effektiv leadgenerering for B2B-virksomheder. Download e-bogen gratis.