Nyt ansigt på kontoret

11. februar 2013

Af Carina Kristiansen om Vores verden

Carina Kristiansen er det næste halve år i praktik hos Katalysator som et led i hendes kandidatuddannelse i virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet.

Carina, hvad er god kommunikation for dig?

For mig er kommunikation alting – hvilket også gør spørgsmålet om god kommunikation vanskeligt. Men for ikke at argumentere for, at en kop kaffe i og for sig er kommunikation, arbejder jeg gennem mit studie og her i min praktik med at skabe god virksomhedskommunikation.

Og hvad er så det? Kommunikation fra og i virksomheder kan have utallige formål, men det handler grundlæggende om at kommunikere det ønskede budskab klart til den ønskede modtager og samtidig omfavne virksomhedens værdier og identitet.

Hvilke sider af kommunikation interesserer du dig mest for?

Meget bredt beskrevet ligger min interesse i Corporate Communication, som i og for sig dækker over de mangeartede kommunikationsaktiviteter, som udøves i en virksomhed.

Jeg interesserer mig særligt for den sammenhæng, som bør være i en virksomheds kommunikation på alle planer og i udfordringen med at få skabt denne sammenhæng. Det handler om at få virksomheden til at handle som én krop. Det handler om styring af både virksomheden og dens relationer til omverdenen ved hjælp af kommunikation, og det er i dag ikke længere meningsfuldt at skelne strengt mellem intern organisationskommunikation og ekstern marketingskommunikation, da tingene hænger uløseligt sammen.

Hele feltet med strategisk virksomhedskommunikation og skabelsen af forskellige kommunikationsprodukter, som er i tråd med virksomhedens værdier, identitet og omverden, fanger min interesse.

Jeg har den seneste tid gennem mit studie arbejdet en del med CSR kommunikation og har fået øjnene op for de mange muligheder og ikke mindst problematikker, som feltet indebærer.

anske virksomheders kommunikation af CSR har udviklet sig meget gennem de seneste år, og det er efterhånden blevet et aspekt som virksomheder skal forholde sig til i deres arbejde. I dag kommunikerer mange virksomheder ustruktureret og tilfældigt omkring deres CSR arbejde, hvilket i mange tilfælde ikke giver den ønskede effekt. Jeg finder det interessant at arbejde med en struktureret CSR strategi, som i sidste ende kan skabe værdi for både virksomheden og omverdenen.

Fortæl lidt om dig selv – hvor er du fra, og hvad laver du, når du ikke arbejder hos Katalysator?

Jeg kan ikke løbe fra, at jeg har boet de første 22 år af mit liv i Aalborg og må siges at være fuldblods aalborgenser. Til trods for at jeg elsker Aalborg, besluttede jeg mig for at flytte til Aarhus og læse kandidat i Virksomhedskommunikation på det nye BSS. Og selvom Aalborg altid vil føles som mit hjem, er jeg efterhånden blevet lidt småforelsket i Aarhus. Jeg er blevet utrolig glad for byen og ikke mindst menneskerne i den, og har endnu ikke planer om at flytte ”hjem” igen. Måske Århus bliver min nye hjemby med tiden.

Med risiko for at lyde som en kliché, så bruger jeg min fritid på træning, venner, familie og lignende. Jeg har det bedst, når jeg er tæt på mine nærmeste, og derfor prioriterer jeg min tid således, at der er plads til kvalitetstid med min familie og venner. Jeg går derudover meget op i kost og sundhed og træner minimum fem gange om ugen. Træningen er en vigtig del af min hverdag, da det skaber et form for frirum og giver mig overskud.

Studiet har taget utrolig meget af min tid, efter at jeg er flyttet til Århus, og til trods for planer om at starte min ”storslåede” håndboldkarriere op igen, så er det aldrig blevet en realitet – men mon ikke det sker en dag.