Sådan bruger du AdWords i inbound marketing

23. marts 2018

AdWords-855773-edited

Af Lea Thybo om SEO

Kan du bruge annoncering i Google AdWords samtidig med, at du arbejder med inbound marketing? Svaret er ja, men hvis du gør, bør du være tro mod inbound marketing-metoden. I mange tilfælde anbefaler vi, at du bruger AdWords til at blive synlig i Google-søgninger. Med Google AdWords kan du "låne" en høj placering i Googles søgeresultater ved at betale for den. Det kan især være en god idé, hvis du endnu ikke har meget indhold til at trække trafik ind til dit website. 

Men det kan være en dyr affære at gå efter de forkerte søgeord med AdWords, og det er ikke hvem som helst, der kaprer førstepladsen. Derfor får du her vores tips til, hvordan du bruger Google AdWords som en del af din inbound marketing-strategi.

Fokusér på købsrejsen

Målet med AdWords-annoncer behøver ikke nødvendigvis være salg. For hvis alle dine annoncer fører direkte til en online butik eller det sidste trin før et køb, vil du miste alle de potentielle kunder, der ikke er kommet tilstrækkeligt langt i købsprocessen. Kender du dine kunders købsrejse? Læs mere om, hvordan du får styr på købsrejsen her

I stedet for kun at fokusere på bunden af salgstragten, kan du vælge at strukturere dine annoncer efter toppen (altså dem, der netop har opdaget et behov), midten (dem, der er ved at undersøge markedet) og bunden (dem der er klar til at vælge en udbyder).

Hvis du vælger at fokusere på toppen af tragten, skal du finde ud af, hvilke mulige konverteringspunkter du har i toppen af tragten i dag. Har du noget indhold, der passer? Målet i denne fase er at generere relevante leads. Dette kan du eksempelvis gøre ved at skrive en e-bog eller lignende om et vigtigt emne inden for branchen, der kan downloades via en landing page.

I midten af tragten er målet at sortere de mest relevante kundeemner fra eller generere leads, der er kommet videre i købsprocessen. Her kan du blive mere specifik og gå i dybden på det relevante emne. Måske kan du bruge tilmeldinger til et webinar eller download af en guide som et konverteringspunkt?  

Tip: Har du noget downloadbart indhold eller dele af indhold, som kan sættes sammen til en guide, der giver mere værdi? Kortlæg, hvad du har i dag, og overvej, hvad du har ressourcer til at lave. Du kan spare meget tid ved at genbruge godt indhold!  

I bunden af tragten kan du endelig få lov til at tale om dig selv og dine produkter. Her kan du lede videre til en webshop, en side for mødebookning eller gratis rådgivning - afhængigt af hvad der passer bedst til din virksomhed.

Udfør en søgeordsanalyse

For at de rigtige mennesker skal kunne finde dine annoncer, skal du vide, hvad de søger efter i de forskellige trin i købsprocessen. Her er det nyttigt at gennemføre en søgeordsanalyse for at kortlægge hvilke ord og sætninger, dit publikum bruger om din industri og tjenester. Det er nemlig ikke sikkert, at I taler det samme sprog.

Når du har fundet de søgeord, du vil fokusere på, er det er vigtigt, at du strukturerer dem i de rigtige annoncegrupper, afhængigt af hvor de er i købsrejsen. Hvis du placerer et for generelt søgeord i bunden af tragten, risikerer du, at annoncen som skal lede dem til et salg, bliver set af dem, der ikke er klar til dette trin.

Brug tid på at kategorisere dine søgeord og se, hvilke ord og udtryk du har på din landing page, du vil lede dem til. Google bruger relevansen af annoncen og landingpagen som en vigtig faktor for din kvalitetsresultatsscore eller pointsum. 

Sørg også for, at du ikke har de samme søgeord i flere annoncegrupper. Dette vil resultere i, at dine annoncer konkurrerer mod hinanden, og det er ikke hensigtsmæssigt. Det kan være en fordel at lave de såkaldte long-tail-varianter af dine søgeord, efter som de både er mere specifikke og ofte er lettere at rangere på. 

Et long-tail-søgeord er en længere søgesætning, som eksempelvis "digital marketing for små virksomheder" eller "SEO i digital markedsføring". Ved at være mere specifik, kan du tiltrække flere relevante besøgende, som igen kan sikre, at flere personer klikker på dit link.  

Tip: Et godt tip til at identificere, hvilke søgeord du skal satse på, er at tale med dine sælgere. Hvilke spørgsmål får de, når de er i kontakt med folk? Sandsynligheden for, at der også er mennesker, der googler disse spørgsmål, er stor. 

Ved at producere indhold, der besvarer disse spørgsmål, og inkludere dine søgeord i dine annoncer, er det meget sandsynligt, at de rette mennesker støder på dine annoncer, når de er på udkig efter svar.

New Call-to-action

Blogindlægget er oprindeligt skrevet på norsk af Kristine Hansen, som er Senior Inbound Marketing-strateg og teamleder i vores norske afdeling. Læs originalblogindlægget her: Slik bruker du AdWords i inbound marketing